2020-04-05 473 views
我喜歡濃味而留香嘅芝士茶,試過內地較出名嘅芝士茶,發覺始終唔夠香濃!經朋友介紹呢間茶色生香,佢勁讚呢間飲品多選擇,而且味道香濃,見到喺我屋企附近都幾方便!買嚟飲吓先!呢間茶色生香有好多水果選擇,有荔枝、雜莓、芒果、火龍果、西瓜🍉等!我選擇咗火龍果,可惜無貨,我就選擇咗西瓜,少糖少冰係必然啦!一攞起第一時間先由個蓋嘅小窿飲一啖芝士!嘩!好香濃又咸香嘅芝士味,加上有厚度嘅口感,香味由口腔直上到達鼻腔,勁香呀!忍唔住飲多幾啖芝士先飲西瓜汁🍉!西瓜汁以為係得個色,應該係無乜味,點知真係鮮榨出嚟嘅西瓜汁,好清香又清甜味嘅味道!好幸福呀!喺而家疫情下能到飲到美味而香濃嘅芝士茶,實在難得!初時無諗過一間外貌平平無奇嘅飲品店,原來係臥虎藏龍嘅!仲要啲味道優秀過其他有名氣嘅飲品店多多聲呀!能夠喺屋企附近可以飲到咁好嘅茶實在難得!除咗芝士茶系,仲有其他台式飲品!值得一讚個杯好靚,好代表香港🇭🇰!正正正!
芝士西西
TakeAway