2014-02-09
至親將要遠赴海外留學,臨行前本公子請她一嘗她至愛的元氣壽司。今天適逢是星期日,但人流未算擠湧,等了十分鐘便取得位了!來到元朗廣場三樓剛坐低,我們便急不及待地從迥轉 bar抬拎取碟上食物,再加落柯打! 其中有幾款做得不錯,可以推介給大家試下 炙燒辛辣三文魚腩 9元件 燒三文魚16元2件我們每樣叫幾件所以用拼盆上;首先賣相不俗、色澤金黃,未食已令食指大動!灸燒辛辣三文魚腩寿司賣9蚊幾低食,一口咬落魚腩肉汁鮮美,而且唔太辣;燒三文魚壽司也同樣魚味甘香、飯味甘香!燒牛肋骨 9元件話牛肋骨,其實都無乜骨,但要慢慢嘴嚼,食入口牛肉味十足,亦幾多汁 juicy,口感唔錯!炸軟殼蟹 38元軟殼蟹多肉多汁鮮,份量亦唔少,蟹炸得恰好,咬落啖啖肉,怕食蟹拆肉既朋友都會鍾意食,一上枱就比我地掃清光,好吃!日本芝士蛋糕 16元最後必吃既係日本芝士蛋糕,一口咬落冰凍可口,芝士嘅香、旦糕既滑,配搭得天衣無縫,又唔會甜溜溜,確係回味無窮!常言道:短歌終,盛筵散;今天的暫別,是為明天的重逢!而更值得我們回味的,除了美味的芝士疍糕外,還有那份真摯的情義!
今天適逢是星期日,但人流未算擠湧,等了十分鐘便取得位了! 來到元朗廣場三樓剛坐低,我們便急不及待地從迥轉 bar抬拎取碟上食物,再加落柯打!
其中有幾款做得不錯,可以推介給大家試下
炙燒辛辣三文魚腩 9元件 燒三文魚16元2件 我們每樣叫幾件所以用拼盆上;首先賣相不俗、色澤金黃,未食已令食指大動!灸燒辛辣三文魚腩寿司賣9蚊幾低食,一口咬落魚腩肉汁鮮美,而且唔太辣;燒三文魚 壽司也同樣魚味甘香、飯味甘香!
燒牛肋骨 9元件 話牛肋骨,其實都無乜骨,但要慢慢嘴嚼,食入口牛肉味十足,亦幾多汁 juicy,口感唔錯!
炸軟殼蟹 38元 軟殼蟹多肉多汁鮮,份量亦唔少,蟹炸得恰好,咬落啖啖肉,怕食蟹拆肉既朋友都會鍾意食,一上枱就比我地掃清光,好吃!
日本芝士蛋糕 16元 最後必吃既係日本芝士蛋糕,一口咬落冰凍可口,芝士嘅香、旦糕既滑,配搭得天衣無縫,又唔會甜溜溜,確係回味無窮!