2018-12-10 417 views
食海鮮梗係去麻市滋味館, 一行10人去食餐勁。 地點真心覺得好難揾, 不過慢慢行就會揾到, 但要穿過街市先揾到呢間野。個人感覺要行過街市先到係有d怕。 一黎到第一碟係黎碟大聖旨, 聖旨大而爽口, 不過份量真係好少。 話晒第一碟野,吾夠1分鐘就清晒。之後黎碟炸豆腐,都幾香口,可能大家好肚餓,成碟又被清晒。 再黎碟貴妃蚌,都算好大碟,不過真心覺得吾新鮮, 仲要好難咬開,d 肉好似橡筋, 食左幾隻大家覺得吾對路,我出聲同老板講,叫老板換過第碟, 不過梗吾會全碟俾晒, 係換就換左, 不過係俾碟左碟帶子。 换左真係吾同d, 帶子鮮甜,同頭先碟貴妃蚝好好多。最好味係東坡肉, 係好肥,但真好味,入口即溶, 又砌到好靚好有心思。 送飯一流, 真心吾敢食太多。 但一定要推介。
個人感覺要行過街市先到係有d怕。