2018-07-13 159 views
石硤尾都算有很多懷舊嘅地方!好似我哋呢班年過50歲和60歲嘅土生土長香港人,開始講下懷舊事,裏面很多樂趣和回憶呢!今晚友人就帶我們去食一間很懷舊嘅地方食飯,經過嘅地方都好有歷史,再襯托埋又有小小雨水,黑黑地路口穿過客窄的地方,終於到了"品香樓"飯店,外面看很普通一間食肆,入到去原來很有驚喜, 很多懷舊相掛牆, 用粗嘅木紋做抬及牆做裝飾,當然影下相留念啦!好了!都係介紹今晚食嘅餸先炸豬手呢個最好食 豬手好少食炸炸到味道好香口 再加埋南乳醬 一流避風塘九肚魚九肚魚 香口無骨(火)蜜味牛仔骨有火㗎燒住嚟食熱辣辣明太子炒飯好多蔥粒和蟹子涼瓜炆魚塊入味西湖牛肉羹清清地好好味道牆壁有懷舊相襯托埋單要撳鐘通知職員好搞笑

炸豬手

入味

西湖牛肉羹
清清地好好味道

牆壁有懷舊相襯托

埋單要撳鐘通知職員好搞笑