2022-09-14
話晒我都係半個長洲人長洲一直都冇KFC,亦都冇Jollibee嫁😭而家唔使驚無炸雞食啦可以嚟到熾工房啦熾工房 (長洲)📍長洲建新里9號地舖由長洲碼頭🛳行過去,大約6分鐘嘅路程價錢唔算貴,而家去KFC / Jollibee 平均一個餐都$50到$60啦,仲要未必好食😂🔸滋味脆雞套餐 $56原味烤雞🐣 x2薯條🍟或者牛油粟米🌽汽水🥤炸完既雞竟然係會有汁嫁,真係外脆內軟呀😍一個雞鎚一個雞胸👍🏻都好大隻㗎佢薯條嘅份量都唔少㗎👍🏻仲要原罐可樂🔸招牌脆雞漢堡餐 $68滋味脆雞漢堡🍔x1薯條🍟或者牛油粟米🌽汽水🥤第一次食黑色嘅漢堡包,隨機都係炸到外脆內軟,好多汁,咬落啲汁流出來👍🏻最緊要佢冇洋蔥㗎,因為我個人唔鍾意食洋蔥😂同樣佢有個薯條,份量都好多都係一樣有一罐可樂🔸招牌雞翼拼盤 $78兩款滋味雞翼(單骨)x12薯條🍟x1洋蔥圈🧅x4香脆墨西哥辣椒🌶️x4由於冇晒香脆墨西哥辣椒,侍應就同我講可唔可以轉洋蔥圈,好彩我朋友係食洋蔥😆兩款滋味雞翼都係炸到外脆內軟,一款係辣辣地嘅醬汁喺上面,唔食辣嘅我都食得到👍🏻另一款就係芝士醬汁🧀,係勁夾👍🏻👍🏻👍🏻同埋單骨雞翼好方面👍🏻我既評分(5⭐️為滿分)環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
長洲一直都冇KFC,亦都冇Jollibee嫁😭
而家唔使驚無炸雞食啦
可以嚟到熾工房啦
熾工房 (長洲)
📍長洲建新里9號地舖
仲要原罐可樂 🔸招牌脆雞漢堡餐 $68
滋味脆雞漢堡🍔x1
薯條🍟或者牛油粟米🌽
汽水🥤
同樣佢有個薯條,份量都好多
都係一樣有一罐可樂
🔸招牌雞翼拼盤 $78
兩款滋味雞翼(單骨)x12
薯條🍟x1
洋蔥圈🧅x4
香脆墨西哥辣椒🌶️x4
我既評分(5⭐️為滿分)
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️