話說2019年某月某日帶咗亞辣妹叉燒妹和死肥仔去試吓我最喜愛的觀塘西餐之一,從此以後大家對這西餐廳非常加分。亦都由於因為咁,今次亦撞啱餐廳舉行兒童填色比賽,在無心插柳下贏咗個獎返嚟。由於各種嘅原因關係,一直都未有機會去攞獎品,直到新嘅一年終於去到報到,不過發現代用券獎品已經過期,不過店長亦非常好人,將代用券的限期日押後,好讓我們能再光臨。阿辣妹喺餐牌見到poutine立刻眼睛一亮,由於十分肚餓所以立刻點左一份頂住先。之後重點左兒童薄餅,沙律,egg Benedict, all day breakfast, 牛扒和pasta等等。出品全都是達標的,所以都唔逐一講說。不過從個人口味來說,Poutine 嘅Gravy 汁可以多番少少,如果唔加上薯條度,其實另上on the side 都係好選擇。另外個Carbonara 係幾有誠意,如果冇搞錯應該唔係用普通Bacon,係用上意大利火腿,唔知係唔係pancetta,不過味道濃郁,好食。好食嘅carbonara 唔係度度有,加分。這間西餐廳對我來說不用多說,在工廠綠洲區屹立多年,有大大小小嘅西餐廳come n go, 但佢都非常好生意, week

Poutine
兒童餐薄餅
大蝦沙律
all day breakfast
Egg Benedict
牛扒
Carbonara

這間西餐廳對我來說不用多說,在工廠綠洲區屹立多年,有大大小小嘅西餐廳come n go, 但佢都非常好生意, weekend客源不斷,還開了分店,週末想chill 下又唔想同人逼嘅朋友,可以來試試。
2020-01-19
Type of Meal