2010-04-30
已經係第二次黎堂食,第一次黎時已經落左ORDER等餐死,諗住再俾一次機會,點知,今次情況更差。宵夜時段,人流一般,但侍應數目算多.....不過,全部集中企埋晒在室內同一個位,不斷傾計!我可以話,哩間店的店員關係好好,可惜,當顧客冇到!設有露天位,但侍應企晒在室內,仲要一堆咁企埋一齊近廚房,方便同廚房的同事傾計落左單,只係食個宵夜,簡單的一個公仔面,同埋一個燒雞翼,以及一杯珍珠奶茶...點知,等了又等,個幾兩個字先等到杯奶茶黎....飲埋杯奶茶,個面都未到....繼續俾耐性等,終於黎到,已經係20分鐘...照計咁遲煮,碗面應該係熱辣辣至0岩,點知,係暖暖地而已食埋碗面,雞翼都未到,追問之下,話整緊,好明顯冇落單,都算,我繼續等,再等多10分鐘都仲未到!忍無可忍叫侍應:我唔要喇!幫我埋單!佢一句唔好意思都冇,仲話已經整緊,我嬲到震,同佢講,我碗面已經等左20分鐘、個雞翼半個鐘都唔黎,點等!佢不發一言收左我錢,過番黎找錢時,仍然一句唔好意思都冇哩D係咩態度?侍應基本職責係分散在不同位置讓顧客可以點到菜、叫到你地,但哩間舖頭的侍應最大職責就係:傾計請佢地返黎好似係聯誼!就算幾唔滿意,客顧反映意
侍應基本職責係分散在不同位置讓顧客可以點到菜、叫到你地,但哩間舖頭的侍應最大職責就係:傾計請佢地返黎好似係聯誼!就算幾唔滿意,客顧反映意見,忍住道氣都應該講句唔好意思,但佢表情係話你知係你錯!一D都唔專業!
一份工都打唔好,唔知哩班後生仔女將來想點。
咁0既服務,就算D野幾好食都冇用!相反,佢斜對面一間新開的店,態度親切有禮,哩D先至係做生意!老細如果想長久做下去,應好好檢討!