2021-02-09
🍜很讚紅燒牛肉麵套餐 $55湯底有三款,分別係原位、番茄及麻辣,唔需要加錢,所以我哋就揀咗番茄湯底🍅。餸都算多,包括香辣肉燥、豆角同溏心蛋🥚,份量足夠。食麵第一啖一定係飲湯,一飲我就即刻皺晒眉頭🤨。個番茄湯完全係味精番茄味,又鹹又酸,超級重口味。再試食咗舊牛,仲大獲,簡直覺得自己擺咗幾匙羹鹽同味精入口😖。但平心而論,啲牛肉口感係唔錯的,咬落去都軟嫩,有少少筋,如果唔係咁鹹,應該都會幾好食。麵底偏硬,個人不太喜歡。豆角同溏心蛋平平無奇,畢竟呢兩樣嘢都好難整得難食哈哈。簡單總結,成碗都好鹹好鹹,我食咗一半就頂唔順了wuwu😢。👅評分:2/10🍚精巧肉燥飯套餐 $60套餐配一款小菜,一款蔬菜,一款小食,仲有嘢飲。我哋分別揀咗黑蜜汁燒豬排(+$5)🥩,冬瓜排骨湯,同埋蒜香台灣腸。肉燥不太合格,口感霉爛,咬唔出肉。台灣腸唔夠熱,大大扣分了。蒜香味🧄都有嘅,都有啲炒香咗嘅蒜蓉,但印象中台灣正宗嘅食法應該係配蒜片食。蜜汁燒豬排同冬瓜排骨湯就比較好,蜜汁味有突出到,而且豬扒都腍嘅。個湯都幾入味,冬瓜好食,但都仲係離不開味精味🥺,不過已經比牛肉麵淡好多。👅評分:5/10🍯蜂蜜紅茶 (隨餐附贈)菜單無得選
👅評分:2/10
很讚紅燒牛肉麵套餐
🍚精巧肉燥飯套餐 $60
👅評分:5/10
精巧肉燥飯套餐
🍯蜂蜜紅茶 (隨餐附贈)
菜單無得選擇甜度同冰度,第一啖飲落口已經係糖漿味。無論我幾努力攪暈,杯嘢都仲係糖漿味,好甜好甜。逼不得已我溝多咗3份1杯水💧入去,但都仲係好甜,紅茶味完全缺乏,所以最後只能果斷放棄杯唔合格嘅紅茶。
👅評分:3/10
蜂蜜紅茶