2019-08-29 674 views
經過青衣城每次都見到唐記好多人排長龍,今日晚餐時間經過,見到原來佢地推出左有汁飯於是就決定做晚餐,仲可以一站式買埋點心,糖水,不過餐廳只限外賣,不設堂食,就買返屋企慢慢嘆冷氣食啦雖然要排隊落單,但職員非常有禮貌,而且解釋得好清楚, 之後等候時間都係五至10分鐘就有哂有咁多野主食:薯仔忟雞翼飯多汁,雞翼同薯仔都非常入味,果然係多汁飯呢咖哩牛腩飯辣度夠,咖啡味濃,鍾意重口味不錯錯過,牛腩完全同咖哩溶合,撈飯一流飲品:黑豆漿樽裝飲品,豆味ok, 食咖哩辣辣地用黎解渴啱晒點心:流心阿華田包新包黎,好鐘意流心呀,甜甜地用黎當飯後甜點好正。本身來想試埋阿華田奶茶,可惜售罄鮮竹卷同酒樓食既不相伯仲,肉汁豐富,味道唔錯,如果可以再多啲汁更好古法馬拉糕又係當飯後甜品食,微甜,大大舊又鬆軟,下次可以買黎做早餐糖水:腐竹白果雞蛋糖水呢個係我每次夜晚經過唐記都好想買既糖水,終於一嚐,唔太甜,好欣賞,必定會再黎食桑寄生蓮子蛋茶呢個比較甜,但應該好多人買,因為我5點買已經係最一碗,連雞蛋都入味啊,推介

主食:
薯仔忟雞翼飯
多汁,雞翼同薯仔都非常入味,果然係多汁飯呢

咖哩牛腩飯

飲品:
黑豆漿
樽裝飲品,豆味ok, 食咖哩辣辣地用黎解渴啱晒

點心:
流心阿華田包

鮮竹卷
酒樓食既不相伯仲,肉汁豐富,味道唔錯,如果可以再多啲汁更好

古法馬拉糕
又係當飯後甜品食,微甜,大大舊又鬆軟,下次可以買黎做早餐

糖水:
腐竹白果雞蛋糖水

桑寄生蓮子蛋茶

2019-08-26
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$110 (Dinner)