2022-08-13 156 views
早幾日因為我朋友住大埔 佢就快生日 我就去左大埔食晚飯一入餐廳門口 我地想掃安心出行 一個金髮紋身女店員招待我哋 佢叫上去二樓 慢慢坐底先跟住佢就帶我哋上咗去我地同女店員講想scan 安心出行 掃針卡佢就用啲冇語氣感情嘅聲線話要我哋落返樓下 自己針卡 🥲Anyway 近排都食得多嘢行下當做下運動做完運動啦 正當我同我朋友覺得口渴想飲水 發現枱面沒有水杯 我理解一間餐廳可能唔係個個食客都會飲水 但係如果會照顧客人需要 我相信一個人唔想飲水都會想有其他飲品 而家夏天 天氣比較熱 一個客人入進一間餐廳好自然會口渴想飲水降溫 我認為就算喺枱面放水杯 都好應該問問客人想飲d咩🙏女店員沒有問我們想飲啲咩 我們主動開口想要兩杯水 感覺佢好唔情願我唔明白點解 唔知會唔會我哋做咗啲咩令佢感覺唔愉快 定係佢工作太忙但係我覺得如果真係咁忙嘅話 可以考慮直接喺枱面放水杯 免卻顧客要承受店員惡劣嘅態度最後講返餐廳嘅人均消費其實食物性價比都可以嘅每人大約200蚊 食物質素方面 大埔區嘅西餐嚟講算係非常好十分出色 但係作為一間中價餐廳 整體我覺得員工態度都冇問題嘅 但係金髮紋身女店員令到我同我朋友感覺十分不愉快
早幾日因為我朋友住大埔

但係金髮紋身女店員令到我同我朋友感覺十分不愉快

希望只係個別事件

一間餐廳因為咁樣而到我哋用餐體驗大打折扣
真係非常可惜
$200 (Other)
Celebration
Birthday