嗰日行完街市,求其入左去啲間小店食lunch. 竟然有驚喜,冇諗過幾十蚊有和牛食。心諗係真唔係真。 日本老闆同我地講佢地每隻牛都有編號,所有嘢都響日本運返嚟。 我望一望真係連茄汁都係日本版。 講返食物質素,order 左壽喜燒和牛飯,食得出係唔同普通嘅牛,牛肉味香濃, 配菜精緻好味!honey叫左和牛咖哩烏冬, 咖哩鹹淡適中,烏冬好滑,啲牛肉唔駛講都係水準之上。雖然兩樣正餐都好好食,不過大食積如我,都係要叫返個甜品先夠飽。叫左綠茶布甸同瑞士卷。 老闆話要我試真啲瑞士卷裡面嘅cream. 食完就知點解,真係比一般香滑, 但係我都係鐘意個綠茶布甸多啲,可能係我鐘意有嗰種甘甘地嘅香濃綠茶味嘅甜品, 而唔會只有奶味同甜味。 不過我强烈建議老闆應該俾我地,可以加錢加牛肉份量。

咖哩和牛烏冬

綠茶布甸 & 綠茶瑞士卷

不過我强烈建議老闆應該俾我地,可以加錢加牛肉份量。
咖哩和牛烏冬
綠茶布甸 & 綠茶瑞士卷