2011-05-12 20 views
今日我一同五位朋友到這間餐廳吃晚飯,看到門口無人等位,於是向該名少女攞位,她語氣差地說無位,留電話有call你,我明明見到有位,咁好啦之後我地行住街等唔夠五分鐘打來話有位,入到去五個人我地要求要開兩個爐,該少女死也不肯開兩個爐只肯開一個,-.-五個人開一個蠦我地幾時先燒得完,但他們有限時兩粒中!!!!!!!於是我地找一位話得事既嫂子,不用多說,她馬上給我們開兩個爐。跟住一路燒野食過程都無咩特別,只係覺得d店員需要再陪訓囉!!!今時今日響香港真係好難再搵到態度咁惡劣既服務員囉!店內通風又極之差,好似焗桑拿咁。而最精彩部分便是差不多夠兩小時的時候,店員急不及待拿來帳單,咁就埋單先啦。點知一埋單即黎料,該名長髮少女推架裝垃圾既車黎收我地既食物(最重要係我地重食緊野)該少女問都無問就將所以食物飲品倒晒,於是我朋友說:睇唔到我食緊野咩,點知少女店員陰聲細氣講了一句:夠鐘就要走啦,我火都着曬罵了他一頓。食得我們不愉快離場!我覺得如果她是家族生意的話,身驕肉貴,咁唔想做可以唔做,無謂趕客。領教完呢位店員既本領,本人不會再光顧這間服務態度奇差之食店!
2011-05-07