2009-06-17 16 views
相約友人食生日飯, 8點向一位經理落單(男, 姓莫),叫左小籠包,四喜烤夫(即面筋),竹笙砂鍋雲吞雞,豆沙鍋餅, 便開始開心的傾談。不知不覺傾到8點45分都未見有食物上菜便叫來侍應追單,男侍應check完後竟回覆沒有落單,愕然問 "吓?頭先係你地經理落單ga wor?", 男侍應話去問清楚,轉頭另一女侍應就過來話不如宜家幫你落番呀?忍住度火問佢經理貴姓,可唔可以叫佢黎交代一下,女侍應拖拉左陣先肯去叫經理,經理知道後不但沒有即時過來交代,還扮忙咁o係我地面前行過兩次都唔望我地!5分鐘後終於肯行過來,第一句唔係道歉,仲要扮傻咁問唔知有咩可以幫到你? 火黎問”你無幫我地落單wor,我地宜家坐左50分鐘都無o野食,隔離都換左兩枱人啦!!”呢位經理仍一d悔意都無,只係答”呀係呀,宜家幫你落番呀,你想食咩嘩?” 如果唔係友人想食就會立即走人...重新落單後經理就再無行過我地枱附近,一肚火都無再理會過最後d食物幾時上菜!小籠包:無特別,金滿庭,小南國更好味四喜烤夫: 普通面筋竹笙砂鍋雲吞雞: d湯好似白開水一樣無味, 雞又無味又”鞋”豆沙鍋餅:餅皮好厚服務差,食物又唔好,千祈唔好幫襯

火黎

如果唔係友人想食就會立即走人...

小籠包:無特別,金滿庭,小南國更好味
四喜烤夫: 普通面筋
豆沙鍋餅:餅皮好厚

服務差,食物又唔好,千祈唔好幫襯

2009-06-16
$120 (Dinner)
Celebration
Birthday