2013-05-20
難得第2日放假, 當然要食餐好架啦。食完晚飯後, 特登搭船去尖沙咀食我最愛既waffle. 平時去開旺角總店食, 今次第一次黎尖沙咀呢間試下先。嘩未到十點就已經出現長長既人龍喇。不過好在只係等左約15分鐘到就入得去喇。諗住今日有5個人一齊食可以試下挑戰佢個九層巨無霸, 點知個男職員話賣哂……咁我地惟有再揀過啦, 呢個職員就即刻擺出一臉不屑既表情。喂, 哥哥仔, 咁你無我地梗係要再諗過食咩架啦揀好之後落單, 等左好耐, 差唔多半個鐘都未有咁我地就問下啦, 個哥哥仔以不屑態度話整唔切要等下“一籃子雪糕球”: 賣相menu差少少都唔緊要, d 雪糕比較mini都唔緊要, 但係成籃雪糕都近乎溶左一半咁點食呀…….再等左3個字, d waffle 終於都到喇。Waffle係有水準既, 個人認為原味waffle係好食過朱古力味waffle, 因為朱古力味有d苦苦地, 味太重, 個人認為麻麻地。士多啤梨Pancake 有d太厚, 厚得黎又粉粉地, menu張相中間係cream黎既, 但實物得好少, 士多啤梨又太酸雖然我知道你地日日都咁多人排隊唔憂做, 但係服務態度都真係要正視一下lor, 總店既職員
咁我地惟有再揀過啦, 呢個職員就即刻擺出一臉不屑既表情。
喂, 哥哥仔, 咁你無我地梗係要再諗過食咩架啦
再等左3個字, d waffle 終於都到喇。
雖然我知道你地日日都咁多人排隊唔憂做, 但係服務態度都真係要正視一下lor, 總店既職員好過呢到多多聲呀!!!