2007-12-08 6 views
前日同一大班同事去食LUNCH,本來唸住去對面間泰國菜館(金不換),點知有個同事話想食日本嘢,咁咪改去E間囉! 我地一行六人入到去,被安排座左入去D房仔入面,起初唸住都好呀!靜D!點知除左帶我地入去之後,個待應放低左個餐牌同杯茶之後,就無再入過黎,我地想叫嘢食,等左成十分鐘都無人黎,最後我地為有行出去叫人入黎寫嘢,服務一般都算!全個餐牌無咩選擇,只有8~10款套餐(無散叫)而且o個8~10款,有5款係魚生,3款係牛肉,選擇好小!又話說係叫嘢食期間,發生左件羅生門o既事,話說我地叫左個伊勢定食,但係我其中一位同事唔食魚生,所以我同事好清楚問其中一個待應個仁伊勢定食有D咩,個待應話有魚生、天婦羅、湯同鴨胸,個同事二話不說就要左E個餐,唸住將D魚生比其他人食,點知...個餐黎到簡直嚇一驚!!!個餐黎到同個待應講o既好大分別,原本個餐係魚生飯,而且並無天婦羅而鴨胸呢,原來只得五點(係!係點呀!)用黎伴大豆芽做前菜,除左個湯之外,同個待應講o既有好大出入,我地當然有同個待應姐姐理論啦,其中一個我睇係新黎o既話肯幫我地換過,但係當佢走左無幾耐,有個主任級o既呀姐入黎話廚師已經煮左無得換,重叫我地睇清楚先叫,我地話頭先個待應姐姐唔係講係魚生飯,個主任級話係我地聽錯,激死人啦!我就就同事超慘!$120只係飲左人個湯同幾條大豆芽!