2021-11-27 441 views
尖沙咀咁多特色野食,今次就試試呢間手工意粉🍝好彩早兩日已經book咗位,呢間鋪頭細細,坐位都比較迫同窄,但整體燈光都有氣氛,可以同朋友吹下水🍺飲返杯,佢有唔少本地啤酒選擇,當晚我哋就無試。我地叫咗二人餐,有前菜、湯、兩份主菜,同埋飲品落完單好快就嚟咗前菜同餐湯,兩樣都好有驚喜,覺得係全晚最好食既食物😂個麵包好有香草味🌿配黑醋一齊食好夾,另外,估唔到佢有火腿卷住啲餅乾都好味,啲火腿唔係啲平嘢咁,都算有誠意另外,個餐湯好濃郁二人餐之外,仲叫咗個特色小食–避風塘燒賣,係炸過嘅燒賣,再加避風塘嗰啲蒜片,整體來講冇乜特別唔太好味不過打卡一流主角🍝等咗好耐終於出現,因為呢間鋪頭得兩個人,一位侍應,另一位就係廚師,所以除咗前菜,意粉就會等比較長既時間,晚餐時段都爆滿,其實晚市都應該增添啲人手。講返手工意粉先🍝呢個芝士辣肉腸管蛋麵,味道濃郁,手工意粉嚟講都算好煙韌,整體唔錯黑松露闊蛋麵,一上台黑松露味道濃郁,闊蛋麵好有蛋味,同埋啲醬汁都好夠,但一食落去就有啲凍,可能人手不足,遲咗送到,就扣咗少少分整體來講,呢間都值得一試,嘢食味道平均,環境都算舒服可以坐成晚
尖沙咀咁多特色野食,今次就試試呢間手工意粉🍝

我地叫咗二人餐,有前菜、湯、兩份主菜,同埋飲品

另外,個餐湯好濃郁
餐前麵包配黑醋–火腿卷餅乾