2009-02-23 11 views
天氣潮濕,屈響家中,整個人都暮氣沉沉,細妹提議到赤柱一行,舒解悶氣,碰巧響飲食雜誌見到此店的coupon,用coupon食4人餐$588,重有紅酒or白酒1枝,於是起行去試試!此店是越式餐廳,裝修富有法式情懷,天花吊扇,白/藍色的裝修,望落好舒服,食物包括:Appetizer:越式拼盤-吞拿魚凍卷,用米紙包吞拿魚和牛油果,皮比坊間的薄,讚! -燒雞肉串燒,一般,夠嫩 -蔗蝦,4款當中,我最鍾意,蝦肉鮮彈牙 -牛肉卷,有點酥Salad:青木瓜牛柳絲沙律-酸酸辣辣,好惹味,青木瓜絲夠爽!Main course:香茅咖哩海鮮,配上數件蒜蓉包,咖哩香滑,海鮮有鮮魷,蝦,魚,汁唔會太杰,點包一流 南乳燒雞半隻,入味,隨碟上的南乳醬唔會太鹹,皮脆,正! 黑椒炒蝦球,西蘭花和蝦球,無黑椒味道,普通
食物包括:

-燒雞肉串燒,一般,夠嫩
-蔗蝦,4款當中,我最鍾意,蝦肉鮮彈牙
-牛肉卷,有點酥

南乳燒雞半隻,入味,隨碟上的南乳醬唔會太鹹,皮脆,正!

黑椒炒蝦球,西蘭花和蝦球,無黑椒味道,普通
越式椰菜苗,有魚露香,爽脆!
越式金邊粉,用料係樣樣有,蝦,雞肉等等,賣相幾好,但食味普通
Dessert: 芒果黑糯米,芒果唔夠甜,黑糯米混了黑豆,未食過,每人一球,好飽但好好味!
服務:侍應們有禮貌,頻加水換蝶
環境:裝修有情調,燈光好暗下,座位分佈尚算寬敞,重有室外選擇
此套餐原價$1200,有雜誌coupon才可$588,連加一$647,抵!
青木瓜牛柳絲沙律
香茅咖哩海鮮
南乳燒雞
越式金邊粉
$160 (Dinner)
青木瓜牛柳絲沙律
香茅咖哩海鮮