2015-07-09
因為朋友請食飯, 所以就由佢話事, 食Table 18!我住官塘咁耐都係第一次食呢間餐廳, 入面其實有啲暗, 都可以話係有情調既~我地先Order左飲品, 我叫左Banana Split (香蕉加菠蘿汁), 我朋友叫左啤酒˳之後前菜就揀左炸芝士, 本來想叫埋焗田螺, 但係佢無晒 =.=炸芝士炸粉有啲厚, 芝士都幾滑, 不過如果凍左就唔好食lu~酥皮龍蝦湯酥皮係OK既, 無特別好味, 不過如果配白湯會比較好˳ 個龍蝦湯比我想像中稀, 味道唔係太濃, 龍蝦肉有3小粒, 不過都要少少牙力先食到˳黑椒汁小牛排鍋飯黑椒味都幾香濃, 飯有點黏, 份量都OK, 不過小牛排好靭!!! 佢上菜果時無同我講個Pan好熱, 我唔小心掂左一下, 隻手指立即紅左=( 我覺得下次可以提下客人唔好掂!總括黎講, 我下次會選擇試第二間餐廳, 因為佢性價比唔高!不過我見其他客人都有點豬手, 如果下次為左食豬手, 都可能會再光顧既~
炸芝士
炸芝士
炸粉有啲厚, 芝士都幾滑, 不過如果凍左就唔好食lu~
黑椒汁小牛排鍋飯
黑椒汁小牛排鍋飯
總括黎講, 我下次會選擇試第二間餐廳, 因為佢性價比唔高!