2007-02-12 12 views
好耐無食越南菜,今日心血來潮想去食。三個人叫咗:1) 越式鑊仔炒蜆—幾好味,D sauce 好惹味,份量都ok, 不過D蜆就比較細粒。2) 春卷—熱辣辣,"好粗壯",好脆好多料,幾香,唔錯!3)越式粉包—皮夠滑,料都算多,仲有D 花生碎灑在粉包上,加埋D酸甜汁,都ok好食!4) 香茅豬扒檬—豬排好香香茅味,唔錯。檬粉內夾雜了花生碎、青瓜絲,感覺幾fresh!不過我覺得個sauce 唔夠濃,落晒成碗汁都好似仲係唔夠味!5) 扎肉湯河—湯夠清,河粉好滑,又太碗;略嫌扎肉咸jor 少少。6) 雞肉炒椰蕊—唔知係咩菜,不過質地好爽,好似荀,不過就無咩味,雞肉係急凍的,麻麻!
好耐無食越南菜,今日心血來潮想去食。

三個人叫咗:

2) 春卷—熱辣辣,"好粗壯",好脆好多料,幾香,唔錯!