2009-04-21
今晚因為同老公入T2睇戲,所以專登走左入黎,但又唔想係機場食野,所以最後決定去左呢間,好耐之前係奧海城試過此分店,不過印象都係麻麻,諗住咁多年嘞,再試下喇,6:15去到人唔算多,得4-5枱人,我地坐底就有侍應問我地要咩茶,都係個D咩龍井,鐵觀音之類,我地都唔鐘意飲茶既,問佢可否不要,侍應話可以唔要茶,不過要叫野飲,結果我地叫左豆漿,仲要係得凍豆漿,係無熱既,同預期一樣,無乜豆漿味~今晚叫左3樣野包括:小籠包~皮都算薄,肉都OK,油味比較重擔擔麵(小辣)~都好辣,麻醬唔多,湯唔杰,份量都OK炸銀絲卷~炸到啱啱好,不過入面既麵包條好散,當你咬開第一啖之後就散哂,要一條一條咁食,之前都好少食到D咁既情況,唔知點解會咁呢?不過都OK既,佢仲跟埋練奶比你添高力豆沙~超甜,出面好多都係用糖粉,但係呢度真係用糖,仲有佢既豆沙好大舊,所以甜上加甜,甜到我頂唔順,結果無食到D豆沙!食完成餐飯都無乜深印象邊個好食,淨係覺得咁就食左一餐,不過下次又未必會再試!
小籠包~皮都算薄,肉都OK,油味比較重
擔擔麵(小辣)~都好辣,麻醬唔多,湯唔杰,份量都OK