2018-05-18 455 views
聞說三小姐是一位以前的明星開,雖然不知道是誰,但這是我老公告訴我的,哈。這間餐廳在大埔街市內,環境就是本地熟食中心的感覺吧,可惜在進食其間,隔離枱有兩位先生食煙⋯ 害我們不太享受食物,想快啲食完走人。叫三餸一甜品,侍應服務一流,有介紹,有禮貌,不過其實店舖都好多招牌菜,我叫了椒鹽雞軟骨,椒剁魚雲,豬頸肉陳村粉,椰皇燉奶。椒鹽雞軟骨,一上枱個下可能太餓,一開始都覺得好味,食落又覺得好膩,因為份量都好多下,椒剁魚雲都好食架,少少辣,不過食得多魚油都有啲漏,豬頸肉陳村粉好食,佢係用蝦膏整,啲汁流哂落啲粉度,但豬頸肉有少少偏咸。最後最值得一提當然是那個椰皇鮮奶,好賣得,所以要一早叫侍應留定,但其實都貴,成45元一個,不過的確是好味,啖啖椰皇水滲入滑滑嘅牛奶🥛當中,齒甲留香

叫三餸一甜品侍應服務一流,
椰皇燉奶
豬頸肉陳村粉