2022-07-10 1683 views
推介指數:5/10話說今日約左個朋友仔食晚餐,所以想搵一間氣氛ok,又傾到計嘅餐廳,之前行開寶勒巷見到依間餐廳幾好咁,所以就決定依間了。你or book位有8折,餐廳職員好有禮貌,又會主動推介,講解十分詳盡,值得一讚。我地2個人叫左生蠔、蜂蜜日本南瓜脆同北海道帶子鹹蛋黃汁意大利飯仲有杯 Special Cocktail(S'ENBRASSER)1.生蠔職員推介左隻新鮮返貨嘅西班牙生蠔,聲稱食落 Creamy,但係食落一d都唔creamy,仲要食到好鹹!係海水味定係用過鹹水沖過我都唔知了😅我有d懷疑佢比錯左法國個隻。2.蜂蜜日本南瓜脆佢炸皮就似係平時食 Fish and chip個隻,感覺唔襯南瓜食,佢落左蜜糖外,仲落左胡椒粉,食落感覺怪怪地。。。3.北海道帶子鹹蛋黃汁意大利飯 正常risotto應該係有少少硬,但佢就煮到一淋晒,食食下又會簡唔中食到幾粒飯硬硬地,好奇怪!鹹蛋味唔係好襯個飯😅不過帶子就爽口嘅,正常。4. SpecialCocktail(S'ENBRASSER)杯野好甜,本身rum都甜甜地加左糖水就仲甜,成杯好似飲緊佢糖水咁。。整體黎講,味道有進步空間,價錢偏貴,但服

推介指數:5/10

1.生蠔

2.蜂蜜日本南瓜脆

3.北海道帶子鹹蛋黃汁意大利飯

整體黎講,味道有進步空間,價錢偏貴,但服務就好好!

#尖沙咀西餐#生蠔