2019-05-04
向來鐘意食辣既我,之前經過見到尼間專食麻辣既餐廳已經好想試,今晚終於有機會一試。魚腐豬骨濃湯米線($30)$8兩粒魚腐太少,普通豬骨湯米線。(個人口味: 3.4/5)口水雞($32)有雞背雞脾雞胸雞翼尖,正常既口水雞。(個人口味: 3.2+3.7/10)麻辣豬大腸($32)我覺得豬腸清潔得算幾乾淨,煮到好腍好入味,幾好食,但偏咸。不過"友人"覺得太腍,唔好食。(個人口味: 3.5+2.8/10)麻辣雞中翼($32)睇相以為有6隻雞翼咁抵食,問左待應,原來得5隻。雞翼幾大隻,可能煮得太熟,肉質唔係嫩滑個隻,口感麻麻。雞翼其實似滷水雞翼加麻辣汁,如果係煎炸雞翼應該會更惹味。(個人口味: 3.1+3.2/10)3個小食都叫左微辣,"友人"覺得微辣都唔辣。如果有機會再食,可以由小辣開始叫。可能對麻辣小食既期望太高,有少少失望,下次會再試下麻辣米線。離開餐廳之後,身上既衣服同袋都有好勁既麻辣味。留意到6點前有下午茶茶餐,趕得切會更抵食,如果茶餐係岩食。建議彩色有圖餐牌可以過膠,因為張紙都幾鄒同被畫花。
魚腐豬骨濃湯米線($30)
$8兩粒魚腐太少,普通豬骨湯米線。
口水雞($32)
有雞背雞脾雞胸雞翼尖,正常既口水雞。
麻辣豬大腸($32)
麻辣雞中翼($32)
離開餐廳之後,身上既衣服同袋都有好勁既麻辣味。
留意到6點前有下午茶茶餐,趕得切會更抵食,如果茶餐係岩食。
建議彩色有圖餐牌可以過膠,因為張紙都幾鄒同被畫花。