2019-08-24
放工嚟南昌最近嘅新商場Vwalk行下街,商場都有唔少嘅食肆,不過連鎖店居多,見到呢間西餐裝修幾靚,枱面同埋餐具都非常之少女心,黎打卡一流!原來係fusion菜!-晚市有套餐,價錢都算OK, $78到$138不等。咁我哋就揀咗法式豬鞍同肉眼扒。-頭盤都好特別,係豆豉鯪魚沙律,同埋胡麻醬海蜇沙律。又估唔到豆豉鯪魚同沙律都可以幾夾。-見到一嚟嘅紫色湯都嚇咗一跳,原來係紫薯湯,我個人就麻麻哋啦。紫薯都係做返甜品好啲。-主菜嘅肉眼扒非常一般,質素同隔離嘅大家樂冇乜分別。豬鞍會比較好食,不過都係麻麻地。-最後仲有甜品,甜品係朱古力蛋糕,感覺似蛋糕店嘅清蛋糕加朱古力醬。-鋪頭嘅門面,裝修都睇得出有花心機,不過最重要嘅食物雖然叫做fusion菜,但係睇得出係眼高手低,雖然價錢唔貴,但係大家樂質素嘅嘢真係唔値呢個價錢。