2020-07-08 150 views
今日約咗個friend食飯去咗觀塘食晚飯,佢推介係工業中心嘅潮州菜食打冷,此店在工業大廈內要穿過停車場或者電梯口先可以去到,有啲難找。我哋點左滷水拼盤,二人可以叫小份,拼盤裏面有鵝片,墨魚,紅腸,豬耳豬大腸及豆腐,滷水味道不錯,不至於死鹹,可惜鵝片太肥,位置不對,豬腸清潔不太好有點豬味,豬耳整體太肥,又不夠爽口,隨碟的辣油,又不香又不夠辣。另外點的蠔仔粥,蠔仔非大隻爽口及新鮮,但湯底欠了方魚的味道!此店仲有其他選擇,會有好多前菜有優惠推介,芝麻雞,鹹豬手,串燒或者甜品等等...值得一讚食物選擇很多,各有特色,非常適合下酒。今次就冇試,所以唔清楚水準如何,此店價錢尚算公道,但味就道一般般。
2020-06-24
$180 (Dinner)