2019-07-12
尋晚係朋友家慶生玩board games玩過夜。早上早左起身,就同其中一位朋友落樓下商場搵食醫肚。我地分別叫左個A1(金妹火腿通粉+西煎雙蛋+法國牛角酥) 同埋A5沙嗲牛肉公仔麵+香滑炒蛋+法國牛角酥)。A1(金妹火腿通粉) 火腿煮得Ok既,個湯幾夠味,所以通粉吸收左湯味後就唔會淡茂茂,唔錯。西煎雙蛋+法國牛角酥個蛋煎得太熟,蛋黃太實,唔係甘好食。正常茶餐廳就算煎唔到流心,都可以煎到蛋黃保留有D軟身,但依個太實啦。而牛角酥係迷你版,最慘係細得黎唔酥。A5沙嗲牛肉公仔麵個沙嗲牛肉公仔麵都有幾多牛肉係上面,用料幾足,而且牛肉好入味。但可惜係個麵。個麵好似都煮透甘,食落口仲有DD未熟透既質感。香滑炒蛋+法國牛角酥高牛角酥站著多講喇,個香滑炒蛋好似浸咗油咁,勁多油。最奇係佢放左甘多油,竟然一點都唔滑,食落口只有油味。
A1(金妹火腿通粉)
西煎雙蛋+法國牛角酥
A5沙嗲牛肉公仔麵