2016-07-14 1594 views
約左朋友食晚餐,星期五想食豐富d,行完朗豪坊就上去13樓呢間德國餐廳,地方大又唔洗等位。但如果你想搵一間安靜高級德國菜呢度就唔係咁岩你。煙三文魚伴德國黑麥包及薯仔沙律 HK$94洋蔥香味好出,煙三文魚配黑麥包, 加上日本mayo汁口感好豐富,配菜薯仔沙律味道不錯,都幾開胃。貴左少少咯~4塊野要90幾蚊😅秘製德國鹹豬手配香滑薯蓉及酸椰菜 HK$208本身為左德國豬手入黎,點知好失望。首先呢度Presentation實在有待加強,大大隻豬手同一堆白sai sai薯蓉,完全冇美感。豬手咬落囗感似係美國好出名嗰隻beef jerk,唔好期望係脆皮同肉滑,因為上黎已經凍,配菜同薯蓉都好一般(另外一定記得要佢幫你切埋)德國式燒豬腩肉包 $74一份有三件,外型細細件好得意,麵包口感特別好好食,但裡面夾著豬肉片味道普通唔夠juicy。餐廳環境幾舒適,比較適合同一班朋友一邊食飯一邊飲洒,服務有待改善,食物質素中規中矩,呢個價錢,我會選擇其他地方。Ps. 恒生信用卡有20%off 優惠
煙三文魚伴德國黑麥包及薯仔沙律 HK$94
秘製德國鹹豬手配香滑薯蓉及酸椰菜 HK$208