2017-02-11
見有好多好評,於是帶著期望專程去食晏,點知失望而回。叫左個lobster roll套餐,除左個主題包,仲包左湯同沙律,承惠$198再加一。先黎個沙律,係基本沙律菜加上油醋汁。d菜新鮮清潔,但個汁好重油味,蓋晒醋味,食到我一口油,好想放棄。但唔想浪費食物,所以照食晒。餐湯以一個好細嘅杯盛載,大概半滿,直接用杯仔飲,如果計份量,我覺得大概係三湯匙左右啦。份量其次,問題係個湯味道好淡。到最重要嘅龍蝦roll嘞,外面係一片牛油多士包住好多龍蝦肉。個包好香牛油味,但d龍蝦肉肉質就麻麻地。另外用$10叫左杯蘋果汁,雖然加左好多冰令到個蘋果汁超淡味,但賣相係好靚嘅,咁$10咁平,仲想點?我在香港同日本都有食過唔同店嘅龍蝦包,呢度嘅唔係特別好食亦唔係特別平,暫時諗唔到自己再幫襯或者要推介比朋友嘅理由。