3 day(s) ago
星期六晚七點來到, 店內大約八成滿, 仲有幾張吉枱, 先坐係二人位等人, 到朋友來了, 我們再改去坐了一張4人卡位 (其時餐廳走了幾枱客, 可以轉位)叫了一個牛三寶拌麵, 貢丸湯, 凍咖啡先來貢丸湯, 一粒貢丸對切扮兩粒, 有點搵笨.牛三寶拌麵, 肉同麵是分開上的, 肉包括牛肉, 牛肚, 牛筋, 各兩大件, 也很入味,拌麵選的係粗麵, 煮得剛好, 有咬口.凍咖啡一般般, 只係熱咖啡加了半杯冰, 叫了少甜都仲係偏甜.環境干淨, 大部份係卡位, 但卡位偏細, 以二人枱為例, 大約就係放到兩碗麵加兩杯飲品, 好似我地兩個人, 叫了兩個套餐, 每份一共有4份 (包括湯, 肉, 麵, 飲品) ,二人枱基本係放唔晒的.隔離座係4人, 佢地額外再點多兩份小食, 結果店員要拉多一張兩人枱先放得晒, 好難想像假如客滿, 點了的食物點樣先可以放落枱面呢. 最扣分就係味精超多, 七點的晚餐 (食完大約八點), 返到屋企十一點都仲好口渴
叫了一個牛三寶拌麵, 貢丸湯, 凍咖啡
先來貢丸湯, 一粒貢丸對切扮兩粒, 有點搵笨.
拌麵選的係粗麵, 煮得剛好, 有咬口.
好難想像假如客滿, 點了的食物點樣先可以放落枱面呢.