2013-09-04
聽講lee間好出名,所以好早就book左檯。放左工就同朋友行過去。由修頓行過去,如果冇地圖都唔易去。行為到去門口,就見到個Menu牌,好似幾吸引。可能太早去到,入面一個客都冇。坐定之後見到Menu 殘殘舊舊,唔多討好。見個Menu寫住lunch noodle set,其實覺得怪,冇理由六點幾都仲係用lunch menu。不過啲員工又冇俾第二個menu,所以就照叫。最後兩個朋友決定要48小時慢煮牛仔骨。本來我都想試牛仔骨,不過冇理由三個人都食同一樣野,所以最後要紅酒羊排。等左成十幾分鐘,其中一個員工話啲牛仔骨有問題,叫我地轉第二樣。咁所以就叫左燒豬豚肉同埋梅子鴨肶。個老火湯都唔錯,算幾好飲!分子撈麵係主打,可能期望太大,食落只係一般,唔係太特別。麻油泡沫似係gimmick多啲⋯⋯麵質有啲似日本拉麵,只屬ok。紅酒羊排唔錯,個汁就冇咩紅酒味⋯⋯不過勝在啲肉夠羶!燒豬豚肉,都係冇咩特別,啲蔥油冇咩味。香係好香,不過真係冇咩特別囉!梅子鴨肶,啲肉夠稔,冇鴨既羶味。大家一致認同係最好味。雖然要等二十分鐘,都值得既!
放左工就同朋友行過去。由修頓行過去,如果冇地圖都唔易去。 行為到去門口,就見到個Menu牌,好似幾吸引。
可能太早去到,入面一個客都冇。 坐定之後見到Menu 殘殘舊舊,唔多討好。
不過啲員工又冇俾第二個menu,所以就照叫。
最後兩個朋友決定要48小時慢煮牛仔骨。
咁所以就叫左燒豬豚肉同埋梅子鴨肶。 個老火湯都唔錯,算幾好飲! 分子撈麵係主打,可能期望太大,食落只係一般,唔係太特別。
麻油泡沫似係gimmick多啲⋯⋯麵質有啲似日本拉麵,只屬ok。 紅酒羊排唔錯,個汁就冇咩紅酒味⋯⋯不過勝在啲肉夠羶! 燒豬豚肉,都係冇咩特別,啲蔥油冇咩味。
香係好香,不過真係冇咩特別囉! 梅子鴨肶,啲肉夠稔,冇鴨既羶味。
大家一致認同係最好味。雖然要等二十分鐘,都值得既!
Other Info. :
員工話啲牛仔骨有問題,叫我地轉第二樣,不過會照收我地lunch menu個價。但係走個陣,見到隔離檯檯面有碟好似48小時慢煮牛仔骨樣既野,唔知係唔係真係牛仔骨呢?定係浄係lunch menu個價啲牛仔骨有問題呢?