2007-04-01
剛過去的星期五晚,係同事0既last day,佢提議去呢間度食,話都多人幫襯;我都聽聞過下!我地唔係坐正舖,而係隔幾個舖位0既地方!我地唔係坐正門口都算好彩,因為果隻趟門拉黎拉去好嘈!另外隔離檯當左係酒吧,劈哂酒咁!點菜:黃金蠔;避風塘炒蝦;西蘭花炒花技片;肉碎四季豆;龍蝦飯;"鬼馬";後補有椒鹽白飯魚;黑椒牛肉粒!黃金蠔都好大隻,都炸得幾好味!至於其他幾味就普通囉,當然梗好味過平時d碟頭飯啦!至於聽到同事點"鬼馬",想知有幾鬼馬,係咩黎?!原來餐牌已經寫住係:"黑芝麻沙律醬油炸鬼釀魚肉"試過之後就覺得嘩眾取寵居多!因為口感似"炸兩"配沙律醬,味道就只係食到沙律醬囉!龍蝦飯都ok,佢係有幾隻龍蝦仔連埋飯0向荷葉上面蒸,d飯吸收左龍蝦仔d精華,都幾好味!之後兩個餸叫做好彩唔係好遲黎,因為上菜個阿姐答客人話果檯個白飯魚等左成個鐘,心諗都會似網上評價咁上菜慢啦!最搞野係個阿姐自己同人講話呢度煮野係好耐囉!我地都由7點半食到10點左右,檯檯都走完又有人坐返,証明佢都有一定捧場客!同事們都有飲返7,8支啤酒,最後埋單$1020!Last day之同事e請客,借此祝佢0向新環境開開心心,工作順利!