2024-08-17
星期六,下午五點幾已經差不多坐滿咗,見新開試吓。安排佐坐卡位,之後用QR code落單,過咗一陣就嚟咗一碟酸甜豬柳,我哋叫仲咗絲瓜,但嚟咗碟炒蛋,見到碟絲瓜去咗後邊張枱,告知店員之後,店員拿走佐炒蛋,繼續無黎個絲瓜,一直都未嚟,到差不多食完,就跟店員說取消,店員卻馬上入去叫廚房整,然後出來同我哋講而家整緊,我哋話唔要,佢就話廚房而家整,咁無奈接受…但再坐咗一陣,佢都仲未嚟,再叫個甜品,食完都冇嚟到,個絲瓜又係去咗其他枱。個店員又再走過來,她說啲菜上齊了,同佢講嗰絲瓜都係冇嚟,我們不要啦,你不要整,佢面露不悅行走佐。見到其他都有催食物,話啲食物冇嚟到,見佢好多人喺度做嘢,但安排很混亂,d菜亂咁派,所以好多台等極都無黎。講返食物,叫了個土雞$158,覺得雞的質素就一般,味道只係香濃辣味,和大陸啲土雞不一樣。叫了個燒賣,原來入邊係糯米飯加蛋黃,有啲怪,因為好似一隻糭,但又冇咁好食。然後叫了個桂花冰粉,個冰粉都係無內地食過冰粉咁好食,無桂花香,而且配料少得可憐,就收$32。最後食了$322兩個人總括而言,試一次就算。
最後食了$322兩個人
總括而言,試一次就算。