2019-08-21 485 views
第一次食呢間,被佢牛扒第二份半價所吸引入去食。一入到去當然即刻叫左兩份牛扒,再叫左個大胃王焗飯試下。一嚟先上左個加八蚊嘅羅宋湯同脆豬。羅宋湯意外地味道唔錯,見價錢咁平本身都無咩期待。而且侍應都好好,肯將原本嘅檸檬吉士脆豬轉做牛油脆豬。跟住再嚟到嘅分別就係牛扒餐嘅薯角同芝士焗意粉。意外地焗意粉嘅份量都唔細,芝士濃,輕易做到拉絲嘅效果。至於薯會以為好似平時茶餐廳咁,但竟然配有芝士醬,而且薯角應該炸起無好耐,相當脆口,加上芝士醬呢個配搭簡直無得頂。至於呢兩杯嘢杯就不過不失終於呢到主菜,我就揀左蒜蓉汁牛扒。塊牛扒相對上比預期細,但加埋意粉或者薯角就一定夠飽。我個人本身比較鐘意食全熟牛扒,亦預左會有啲韌。食落去係好乾,牛扒完全無本身d肉汁,只能靠蒜蓉汁幫補下。大失所望。至於大胃王焗飯,本身以為份量會特别大,點知原來係個名特别而已。配有炸雞同腸仔,一句概括:味精好重!食完之後係好口渴,即刻叫杯水嚟飲。好麻麻總括而言,前菜帶嚟希望,結果主菜大失所望。但價錢喺北角晚餐嚟講算唔錯。牛扒除開兩個人都係70蚊左右。

至於呢兩杯嘢杯就不過不失