2022-11-01 90 views
星期日夜晚掛左1號風球,好大風,有啲凍🥶🥶所以就想去飲下啲暖笠笠既嘢。咁啱經過荃新天地,見到熟悉既鮮芋仙,又見唔使點等位就入佐去~ 不過要留意,最好入去前落埋單,因為店員話入去坐低再出返黎落單既話又要重新排隊,咁就會浪費左啲時間😂今次我叫佐熱豆花4號,揀佐糖水底,再加一個點心(花生粉+芝麻湯圓+紅豆杏仁),一見到個豆花就覺得,嗯... 如果用個細碗裝睇落會多啲🤣🤣但味道就都ok既,正正常常,豆有豆味,哈哈🤣但我反而最鍾意個紅豆杏仁🤩,平時有飲開杏霜既朋友應該都唔會失望,個杏仁味好濃,十分推薦!! 芝麻湯圓煙煙韌韌,好好咬,算係不過不失啦!不論係夏天/冬天既時候食幾多次鮮芋仙都唔會厭,配搭豐富口味多價錢又唔算太貴,真係一間性價比高既甜品店👍🏻👍🏻
1.熱豆花4號 2.花生粉+芝麻湯圓+紅豆杏仁
2022-10-30
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$40 (Last Night Supper)