今晚同朋友去睇多拉A夢,然後行番去山林道食晚餐,見到呢間cafe食滿$150可加$1叫甜品就入左去試下,估唔到味道上好有驚喜!環境方面,cafe都好寬敞乾淨,而且侍應都會幫手加水同收碟,非常好!🍲前菜估唔到呢間Cafe嘅前菜會有焦糖爆谷,好香脆好味👍🏻!今次我哋叫咗兩個dinner set,蒜蓉包外皮酥脆,送上枱仲係暖笠笠,連埋湯係絕配!而餐湯就係蕃茄湯,入口酸酸甜甜非常開胃,而且仲有大蔥薯仔做配料,口感層次非常豐富!🍛牛肝菌啡菇意大利飯牛肝菌有種獨特嘅香味,配合啡菇濃郁滑順口感,非常match,加埋飯,兩種食材嘅汁都畀飯索哂,所以意大利飯係非常香濃,而且飯粒粒分明!🍝明太子軟殼蟹意粉軟殼蟹鮮嫩大隻,炸得啱啱好,香口多汁,加埋明太子,每條意大利粉濃郁咸香,而且份量都唔少,我同朋友食兩個dinner set好飽肚!🍰檸檬芝士蛋糕呢個甜品雖然只係加一蚊換購,但質素非常有保證,亦都大大件!味道方面,檸檬嘅清爽酸平衡番芝士蛋糕嘅甜同膩,入口滑順,蛋糕底仲係一個曲奇餅底,口感非常豐富!☕️凍朱古力份量比想像少,但唔錯係濃濃嘅朱古力!🍸凍柚子梳打有子味非常濃郁,加埋梳打好解膩,仲有裝飾,好有心思!

🍲前菜
估唔到呢間Cafe嘅前菜會有焦糖爆谷,好香脆好味👍🏻!

🍛牛肝菌啡菇意大利飯

🍝明太子軟殼蟹意粉

🍰檸檬芝士蛋糕

☕️凍朱古力
份量比想像少,但唔錯係濃濃嘅朱古力!

🍸凍柚子梳打
有子味非常濃郁,加埋梳打好解膩,仲有裝飾,好有心思!