2023-03-10 20 views
放假去咗尖沙咀行,本身諗住去韓國街搵食,點知去到附近見到呢間餐廳,比門口嘅廣告一蚊雞吸引,就入咗去試😆每位消費滿$150就可以優惠價錢$1換購一款豬骨煲、雞煲、花膠雞煲或者椰子雞煲,超級抵食😆我哋二話不說揀咗雞煲,辣度有得揀BB辣,啱晒我哋胃口😋川味雞煲雞煲有專人負責幫手煮,一打開香噴噴😍雞煲我哋揀咗BB辣,超級惹味超級香😋雞件大細適中,雞髀位置肉質好鮮嫩,雞胸位置亦都唔會乾嚡,我哋食到一件都冇剩。之後我哋食咗幾款串燒,燒得香,調味都好惹味,孜然粉嘅香味真係好正,辣度仲可以自由選擇添👍🏻金銀蒜粉絲燒蟶子$48/隻蟶子係中size,肉質鮮嫩,冇人沙,配上惹味嘅金銀蒜加粉絲,食到舔舔脷😋金銀蒜燒廣島蠔 $48/隻廣島蠔size都OK,肥美脹卜卜,味道鮮甜。配上嘅金銀蒜都係精華,撈埋啲蠔汁一齊食勁正👍🏻日式燒鮮白鱔串$78一串有兩件,白鱔肥美,燒得皮焦香,肉裏面嘅油香充分發揮出嚟,而且鮮味多汁😋風味燒羊肉$58一份有兩串,羊肉燒得好香,肉質鬆軟,唔會好羶,保持肉汁,配上孜然粉同埋少少辣粉,正😋風味燒美國牛仔骨 $68呢個味道其實都好好,不過肉嘅部份比較少,真係骨佔多🙈,適合鍾意啜骨嘅人。燒娃

川味雞煲

金銀蒜粉絲燒蟶子$48/隻

金銀蒜燒廣島蠔 $48/隻

日式燒鮮白鱔串$78

風味燒羊肉$58

風味燒美國牛仔骨 $68

燒娃娃菜$38
娃娃菜好甜,燒得剛好,唔會完全乾晒水👍🏻
燒蘆筍$29
蘆筍鮮嫩爽脆冇渣,配上醬料好惹味😋

最後仲有甜品迷你雪米糍送添👍🏻