2021-12-30
Omakase真係已食過好多,以為已經再無驚喜,點知竟然仲會俾你「喜」到😋😋😋身為一個大食妹,食親omakase都唔夠飽嘅😅 實要再另嗌個湯呀,加多三四件壽司呀,加多兩三串串燒呀,餓起上黎有時仲要搵人share追加多個鰻魚飯🤪🤪🤪 未講質,淨係量都好癲,我竟然飽到要搵人幫口食😛 (細食妹可選少啲份量嘅set)我一向唔食刺身嘅魚,所以乜魚都要炙り下先食,佢有部份魚竟然唔係用火槍燒嘅,係用日本備長炭「辣」㗎😱 唔怪得食落有魚香之餘仲有陣陣炭香啦😍 除左魚,其他大部份海鮮,刺身食我都ok,但一向覺得刺身鮑魚好麻麻,又硬又冇味,佢呢度嘅鮑魚唔係刺身上亦唔係炙り上,係炆左三日咁上!超淋超入味!OMG 好食到真係想喊🥲 香箱蟹已經係季尾,仲趕得切食,啖啖肉跟啖啖蟹籽蟹膏,食過必難忘🤤仲有好恐怖嘅西班牙紅蝦soba,成個蝦頭爆哂膏,炸得香脆,爭啲成個頭吞埋!個soba跟埋個香到不得了嘅蝦湯,最後要連汁都飲埋,但我已食唔落,要分啲俾愛人🙄 但即使已好飽,呢個威士忌木煙燻「幻星鰹」(星カツオ) 都食得落,因為實在太好味,個煙燻味帶酒嘅甜香,真係堅!👍🏼👍🏼👍🏼每道菜都好鮮好味,present得亦非常靚,
每道菜都好鮮好味,present得亦非常靚,餐具等全日本入口,一絲不苟,冇得去日本都可滿足下思念之情🥰