2021-08-11
已經唔係第一次黎食哩間韓國炸雞店,之前食過幾次,每次都能夠保持質素,今次就黎試下銅鑼灣哩間分店。銅鑼灣店環境超級闊落,空間感十足,仲要有落地玻璃,可以望到海景,而且餐廳門口位置有沙發凳,就算等緊位都有地方坐。佢既炸雞有好多款唔同既口味,今次同朋友就揀左我最鍾意既蜜糖蒜香味。🍗蜜糖蒜香烤雞(無骨) $205烤雞上面加上唔少炸蒜,所以食落去好香蒜味,表皮香脆,用左醬油、蜜糖加埋蒜蓉一齊烤製,醬汁微甜咸香,非常入味,肉質亦唔鞋,味道的確唔錯。🍳蟹籽沙律醬芝士雞蛋卷 $128雞蛋卷裏面加上軟滑既車打芝士同莫薩里拉芝士,芝士份量唔少,所以切開時可以見到些許拉絲效果,雞蛋卷入口嫩滑,食落有層次,而且雞蛋面頭既明太子醬勁香,加埋蟹籽同埋沙律醬,味道好夾。整體黎講,餐廳環境相當寬闊同舒適,仲要可以望到海景,而且食物亦有質素,值得一試。
🍗蜜糖蒜香烤雞(無骨) $205
🍳蟹籽沙律醬芝士雞蛋卷 $128