天水圍人冇可能唔識😛✨開咗好多年嘅終極人龍黃店!冇見過有一次出邊冇人排隊,如果唔想等,建議打定電話去叫外賣🥡(其實大部份人都係咁xdd)但就算忙,店員全部都好nice,係一間好有人情味嘅小店💗老闆娘好搞笑又好好傾!同個個客人都可以吹到水咁😂ps佢喺度笑我同🐯爭比錢,然後扮唔收我張100,淨係收🐯嗰張,好fun~-<湯底>麻辣可以叫「多麻小辣」,酸辣米線又可以叫「多酸少辣」,大家可以揀最貼近個人口味嘅味道👍🏻👍🏻👍🏻麻辣👉🏻條脷會感覺好麻痹咁,但係又好爽!酸辣👉🏻好開胃,食極都唔厭想一啖接一啖咁!麻辣同酸辣我次次都揀唔到,所以次次都係同🐯一個叫麻辣一個叫酸辣咁樣share食🤣兩隻辣都超級超級超級順喉,辣得好舒服,唔係「那」喉嚨嗰隻!😭👍🏻唔係好食得辣嘅朋友(例如食開清湯嘅我)都會食得好開心好爽😭👍🏻👍🏻👍🏻-<配菜>一般米線店嘅選擇佢都有,但我每次都係叫雞翼腩肉✨性價比最高,極力推介呢兩款俾大家!雞翼👉🏻雖然細細隻,但係炸到好香脆,同埋好抵食!腩肉👉🏻偏瘦嘅,有啲人好可能唔鍾意,但呢隻就係exactly我一直搵緊嘅腩肉🥰仲要比得算幾多!如果淨係可以嗌一個餸
天水圍人冇可能唔識😛✨
開咗好多年嘅終極人龍黃店!
但就算忙,店員全部都好nice,係一間好有人情味嘅小店💗
老闆娘好搞笑又好好傾!同個個客人都可以吹到水咁😂
腩肉雞翼米線

<湯底>
麻辣👉🏻條脷會感覺好麻痹咁,但係又好爽!
酸辣👉🏻好開胃,食極都唔厭想一啖接一啖咁!
酸辣
麻辣

<配菜>
雞翼👉🏻雖然細細隻,但係炸到好香脆,同埋好抵食!
腩肉👉🏻偏瘦嘅,有啲人好可能唔鍾意,但呢隻就係exactly我一直搵緊嘅腩肉🥰仲要比得算幾多!如果淨係可以嗌一個餸,我一定會叫呢個~
腩肉
雞翼
豬大腸

回頭率:🍜🍜🍜🍜🍜/5
幸福感:🍜🍜🍜🍜🍜/5
飽肚感:🍜🍜🍜🍜/5
性價比:🍜🍜🍜🍜🍜/5
不專業評分:9.5/10
👉🏻簡而精咁形容:係我最鍾意嘅米線店,亦係我唯一一間會叫辣嘅米線✨😭👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
💗天水圍天湖路1號嘉湖新北江商場一期1樓C45A號舖💗
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch