2013-02-17 411 views
今日喺上水食午餐, 心郁郁想食米線, 呢間一定係我的首選~!因為呢到既豬軟骨同麻辣湯底真係好正~~! 喺九龍區我仲未幸食到!!店舖早年縮舖變細左,.樓下地舖細左三份一,搵個濶D既位都冇,大約坐到20人左右,感覺冇乜空間感,可幸二樓的雅坐仍然喺到~! 仲有電視睇~呢間舖有飯餐之餘仲有一D茶餐,西多士,炸鷄亦唔少得,只係唔似一般茶餐廳咁多選擇,好多時都係’是日推介’可能係廚師心水啦~湯面類係我首選!! 就好似點車仔面咁,可以隨意配搭,鮮牛肉, 鮮羊肉同鮮鷄肉都有,另有牛蹍豬頸肉,仲有芝士腸,紅腸,笙竹同豆卜,一几廿款咁多~油菜就只得西生菜~不過生菜好大片好爽口~唔會煮得太淋!而黎到呢到我一定係會點佢既老招牌豬軟骨中麻辣米線啦~!今次仲加埋上海雲吞同生菜~!呢到D麻辣湯底簡直係我的至愛~ 一入口就即時感覺到果種麻咀的感覺,加埋佢種唔會太搶味覺既辣,真係一絕既配搭~!豬軟骨大大塊~其實已經比年多前細塊左,但係都不失佢應有既份量!! 豬肉好淋好鬆軟,而且相當有肉味,軟骨製得真係好軟,好易就咬到!值得推介!!上海雲吞大細適中, 而且係自家手製~好有鮮味, 可惜今次煮得好似唔係咁熟..入面生生地,涼

呢間舖有飯餐之餘仲有一D茶餐,西多士,炸鷄亦唔少得,

湯面類係我首選!! 就好似點車仔面咁,可以隨意配搭,
油菜就只得西生菜~不過生菜好大片好爽口~唔會煮得太淋!

呢到D麻辣湯底簡直係我的至愛~
上海雲吞大細適中, 而且係自家手製~好有鮮味, 可惜今次煮得好似唔係咁熟..入面生生地,涼涼地~所以叫服務員再換過~!

米線面仲有豆卜葱花同酸菜等配菜,帶有點點辣味,感覺好豐富~食完飽到行唔郁~!!
2012-11-09
$50 (Lunch)