2017-10-20 93 views
睇完唔同媒體介紹,呢間以蝦做主打嘅台式餐廳, 特意跑到太子去試一試。一入門口, 右手面放著一個養著大蝦嘅缸,d 蝦隻隻都生猛,即叫即煮。餐廳唔算大,形狀成長條形,但室雅可需大, 裝修都幾簡潔整齊, 感覺唔錯 。打開份menu,選擇困難症又發作,蝦煲$188 壹個,個個蝦煲都想試,奶油蝦,檸檬蝦 ,胡椒蝦 ,但怕眼闊肚窄,最後點左檸檬蝦。又 order埋在市面餐廳不常見嘅樹子冰菜,再加多杯火龍果梳打。火龍果梳打,火龍果味好出,加上薄荷味清清地,幾好飲下。成晚最期望嘅時刻,主菜檸檬辣蝦 出場,好香蝦味帶埋 清清地既青檸味,D 蝦連殼切開挑埋蝦腸, 有兩隻蝦都幾大,都算多肉 , 浸d蝦肉入d 酸汁, 好好味, 蝦頭仲有蝦膏, 無令我失望。d汁少少辣酸,好正好開胃,真係淨淋汁都食得落碗飯。蝦得6 隻,唔多夠喉,成30 幾蚊一隻蝦都幾貴下。冰菜在香港不常見,樹子更加未見過,簡簡單單的清炒冰菜,像小梅子嘅樹子,特顯出清淡冰菜的脆甜。呢次食唔曬咁多選擇,下次又可以再來食其他口味嘅蝦煲。

火龍果梳打,火龍果味好出,加上薄荷味清清地,幾好飲下。

呢次食唔曬咁多選擇,下次又可以再來食其他口味嘅蝦煲。