2021-08-17 62 views
講起cafe好多人都會諗起深水埗,其實上環至西營盤一帶都有唔少靚cafe值得去探索~適逢假期就同友人到訪位於上環嘅良心店3rd space,一試佢地嘅招牌班戟😚• 招牌芝士厚班戟全日餐 $125主角嘅芝士班戟質感厚實,配合蛋汁一齊食可以增加濕潤感,另外仲有爆汁juicy嘅腸仔,一啲蔬菜同沙律,沙律菜特別地加咗蜜糖芥茉,味道唔錯☺️• 招牌燒海鹽忌廉麻薯班戟 $85Signature嘅甜品有7款口味,我哋就揀咗比較清新嘅藍莓味。甜食版班戟較為鬆軟一啲,藍莓醬搭配海鹽忌廉、雪糕、燕麥片、提子,鹹甜交織嘅味道都幾過癮,層次感又好豐富😳• 鮮菠蘿醬薄荷梳打 $46一飲落去係超級fresh嘅感覺,菠蘿醬甜度恰到好處,加上由薄荷帶出嘅微微清涼感🌿• Caramel latte(iced) $48依度嘅焦糖latte嘅啡味會比較出,後勁慢慢滲出焦糖香味🥰

• 招牌芝士厚班戟全日餐 $125

• 招牌燒海鹽忌廉麻薯班戟 $85

• 鮮菠蘿醬薄荷梳打 $46

• Caramel latte(iced) $48
依度嘅焦糖latte嘅啡味會比較出,後勁慢慢滲出焦糖香味🥰