係中環番工,每日都會諗今日食乜lunch好呢?因為選擇實在係多,又成日有新餐廳……咁嗰日食完lunch去文輝買炸魚皮,等侯途中見到對面開左呢間新餐廳,又有條人龍喎(不過中環lunch差不多間間都有人龍啦)咪行過去睇下。見到舖仔細細,外面張menu影嗰啲丼相又好吸引下,就約埋飯腳第二日嚟試。第二日嚟到,可能我地行得快,唔使等,坐低叫嘢食,因為一早已經諗住食海膽丼同Toro 丼。点知餐廳話海膽冇貨😲日本大風雪冇機嚟貨喎 🤔唉…!好啦,飯腳轉食蟹丼……我碗Toro 丼到,唔對路,点解同menu上面張相差咁遠嘅,完全冇油花,成舊擦膠咁,又排到亂嘈嘈咁,仲好細碗,即時想叫回水,238呢個價錢我可以係中環食得唔錯嘅日本嘢喇😤😡蟹丼等左好耐先到,賣相係ok嘅。我試左啲,鉗完全冇鮮味,冇蟹味。蟹蓋嗰個蟹羔焗飯係ok啫,已經係全餐飯最好食嘅一樣😫蟹籽炒飯微暖又係冇乜味囉!總括嚟講,試左就算,好唔好食都係一次啫
好啦,飯腳轉食蟹丼……
Toro 丼
蟹丼
總括嚟講,試左就算,好唔好食都係一次啫
2017-02-14
$200 (Lunch)