2018-05-21
炭砲烏龍奶蓋茶 $30.之前係希慎排晒長龍 所以我冇試過😌然後係中環開店少左好多人 所以我就決定試下lu.首先佢係冇珍珠奶茶 但我又唔想試果茶 所以我就買左奶蓋🤣$30都算平 奶蓋黎講 已經進化到覺得$30杯野飲係ok😂.咁其實都係等左15min 其實都算快既😌咁我就叫左少甜少冰既 芝士奶蓋都算幾厚下 不過又好似因為有層冰係度 但都好香滑 雖然少左甜 不過我都覺得甜甜地咁 但都接受到既🙃烏龍茶幾香下 入口都好重茶味 同芝士奶蓋撈埋一齊飲都幾夾 不過個杯口可以整返大d 我覺得有d細 唔夠喉.老實講我唔太識評論奶蓋 但對於入門學飲奶蓋既foodie黎講 我覺得好似同東喜茶個奶蓋差唔多咁 哩個冇咁咸囉 但chalong就性價高d