2018-08-31 348 views
觀塘工廠大廈越開越多茶餐廳 好多仲好平添😼 但係呢一間就唔係喺工廠大廈入面 而係喺東廣場對面嘅電訊一代廣場呢間餐廳特別多大檯 可能係lunch hour好多一大班打工仔會嚟食啦 餐廳好光猛 比起工廠大廈嘅canteen更加吸引😻呢間嘅早餐都有好多款式 見到隔離檯食豬扒包好似好大件 好吸引咁😮 不過又想食得飽啲 最後叫咗個茄腩湯通粉配火腿奄列奶油豬 個茄腩湯真係好濃郁 食得出有好多料 真係食到有牛腩 我連成碗湯都飲埋 好正🤤 奶油豬好脆好好食 塊奄列又大塊 好值得推介同行朋友叫嘅沙嗲牛肉麵就一般般啦 份量都幾足夠嘅 熱飲就用不銹鋼杯 非常存熱 唔會擺一陣就凍晒 最怕飲到啲唔熱唔凍嘅野飲👍🏻食完個靚早餐又要去返工 強烈推薦大家食茄腩湯通粉 湯底真係一流🤤🤤