2017-03-09
今日同朋友去銅鑼灣買野 行到好夜 大家都好肚餓 聽朋友講話附近有間好唔錯既德國餐廳 所以有諗住擇日不如撞日 就今日去試下~呢間餐廳內部充滿德國風 入面有好多德國啤酒既介紹 仲有德國著名既城堡風景相~係我地既前方有吧枱 啲啤酒同食物都係喺嗰度送出黎 我地見到吧枱既櫃擺滿左各式各樣既啤酒同其他酒類飲料 好有氣派黎到德國餐廳 一定要試下德國啤酒 我同朋友首先點左一杯Bitburger Premium Beer 後黎又追加左一杯benediktiner Weissbier 🍻主菜方面真係好多都好吸引 我同朋友都一致想食德國豬手🍖 朋友前兩個月先去左德國 佢話食左好好味既豬手 好難忘 想食返當時既味道~ 我就好想試魷魚鮮蝦墨汁意大利飯 成日見到人地食到個嘴黑媽媽 我都好想試下 不過點都要揀返個頭盤先~我地點左新鮮三文魚他他香草酸忌廉汁伴溫泉蛋 🥚🥗🐟 三文魚配溫泉蛋真係第一次食~ 一篤穿個蛋白 入面既蛋黃漫漫流落啲三文魚到🍳 我地將蛋黃汁三文魚配埋他他香草同番茄🍅一齊食 酸酸甜甜又咸咸地 味道非常好 👍🏼 三文魚好新鮮 配埋鮮蛋黃汁 簡直係雙重鮮味😋 值得一試喺我地食緊頭盤期間 一杯500mL既
今晚我同朋友都覺得好滿足好幸福 食左好高質素既德國菜 而且價錢合理~ 服務員態度非常親切 不斷為我地加水 又更換乾淨既碟 仲主動幫我地同德國豬手合照😂 我同朋友都決定要再encore 下次帶埋其他朋友一齊黎試☺️