2019-05-27
最近同女朋友都迷上左食泰國菜,住沙田嘅我哋,今日發現新城市廣場入面呢間泰國餐廳,我哋比入面嘅裝修以及長長嘅人龍吸引着,睇嚟呢間都成為我哋今晚嘅不二之選。冬陰公配意大利雲吞當冬陰公遇上意大利雲吞,兩個國家嘅風情走在一起,感覺好新穎,意大利雲吞沾上冬陰公的微辣湯水,咬下去後,雲吞內的湯汁慢慢地湧出來,正!泰式部隊鍋麵韓式部隊鍋麵就食得多,泰式嘅部隊鍋就令到我哋好好奇,食落發現原來有另一番風味,內裏原來都有幾多嘅海鮮配料,最啱我呢啲海鮮控既人!香蕉朱古力千層蛋糕千層蛋糕可以話係我哋最鍾意食嘅甜品,配上香蕉同朱古力嘅千層蛋糕,甜而不膩,抵讚!泰式奶茶可以話呢度嘅泰式奶茶係最正宗嘅,奶同茶嘅份量剛剛好,唔會太甜,同我喺泰國嗰陣飲嘅奶茶可以話係一樣,10分回味!
冬陰公配意大利雲吞
泰式部隊鍋麵