2010-01-01
繼上一次和好姊妹食了一餐豐富泰國菜, 昨日又跟柴娃娃們去搵食。原先大家都想去海運食泰國野, 點知其中一個嫌行得太遠, 就直接衝上泰國試新野, 一入門口看似還不俗, 氣氛好像不太差, 門口姐姐話我地冇訂位要等一陣, 但係睇睇下.... 入面吉位都幾多下...算數, 我地冇訂位唔講得咁多。入到去, d 位太接近, 隔離枱講咩都好清楚聽哂...都幾滋擾下...快快手就擇野食, 一睇餐牌, 價錢都唔算平, 自然地我地對食物質素要求都提升左,,,是日點菜: (跟黎既次序)青咖哩雞 -------- 小辣,我係極到怕辣既, 都食到, 好多汁,d 雞肉係一粒粒,唔大既蜜糖排骨 -------- 差, 唔知點解得個酸字, d肉又"散", 一咬d肉就係"zip"哂係牙到油酥餅 ------ 幾好, 不過要三催四請先到奶油大頭蝦 ------ 極差, 又係要三催四請先到,大頭蝦冇肉冇膏, 冇汁, 所謂既奶油一d 冇左, 係乾燒蝦一隻... 蝦肉一口可以食哂, 可以想像一下幾大隻, 頭個度又要拎d 蒜頭醬蓋住, 食既係蒜頭咪,唔見哂d 蝦膏?!原味烤包 ------ 落單唔知佢係點樣, 問
是日點菜: (跟黎既次序)
油酥餅 ------ 幾好, 不過要三催四請先到
原味烤包 ------ 落單唔知佢係點樣, 問個侍應, 問多一個都好似要死咁, 仲要"渴"人落單...." 無奈...上枱d包係凍既. 烤包係凍食, 我第一次試。
全單: $420 有找...