2022-08-24
龍泉冰室因為打風所以提早收工,當然就係要食好西,咁啱去開九龍城,呢度出名多唔同嘅食物,今次就試咗朋友推介話好味嘅茶餐廳日本醬油炒滑蛋肥牛飯睇睇餐牌竟然有一個叫惹味之前鍾意食惹味嘅我點會放過呢用將日本嘅材料都已經令我十分之期待,而且佢哋嘅抽啊但係異常嘅原身,配上蔥花,非常之好味,另外用張日本醬油炒嘅肥牛,真係十分之入味,醬汁啱啱好唔會過客士多啤梨骨另外見到OpenRice介紹嘅依個菜式,絕對要試嘅時候,估唔到係佢嘅士多啤梨國真係將甜同酸做到一個平行,唔會過甜又唔會過酸,醬汁絕對係精粹,另外排骨都啱啱好而且肉質多汁唔會乾身雪香士多啤梨西多士另外都叫咗一個士多啤梨西多士絕對係一個士多啤梨盛宴,佢哋嘅西多士仲用左士多啤梨醬做夾心,真係十分之特別又好味道絕對完美
日本醬油炒滑蛋肥牛飯
士多啤梨骨