2021-12-06 2817 views
我地大概2點令鐘去到, 都仲要排隊, 因為cafe唔大枱唔多, 所以最尾都等左差唔多成個鐘😞 最後我地3點令成功入座, 呢度既裝修好簡潔, 主要都係走水泥工業風🔧 食物既選擇都唔多, 主要都係飲咖啡為主, 另外仲有最出名既Cheesecake🧀Salmon Scrambled Sourdough🥖($108)Sourdough已經成為左麵包界既主流, 因為比普通麵包健康啲😎 本身以為只會係一兩塊salmon 加啲蛋, 點知一上到黎見到啲Salom有勁多塊加埋一大份炒蛋, 真係多到眼都突埋😂 除左大份之外, 味道都唔錯, 啲salmon用香料加檸檬汁醃過, 所以酸酸地幾開胃, 炒蛋加左黑胡椒粒去炒令到個蛋更加香同埋質地都好滑🥰 Sourdough烤得勁脆, 配埋Salmon同蛋簡直係完美😌 另外仲配左啲加左醋既沙律菜🥗Tiramisu ($68)呢度既Tiramisu 都幾大件, 兩層香滑濃郁既cream cheese夾住有淡淡酒味既手指餅, 最頂層既cream cheese上面灑左滿滿既咖啡粉, 濃得黎又唔會太過份, 係比較實爭既Tiramisu🙂Matcha Cheesecake(

Tiramisu ($68)

Matcha Cheesecake($55)
一打開關於呢間cafe既post都一定會見到佢既蹤影, 除左matcha仲有seasame可以揀📋 match味都幾突出, 而且分左兩種唔同既cheese去整, 頂部係有少少燒到燶燶地咁, 下面就係綠色既matcha味cheesecake, 質感厚實得黎又幾滑, 係好食得黎口感豐富既cheesecake, 一個人食真係會幾飽🤤

Honeycomb ($58)
見佢幾特別叫左黎試試佢, 滿滿既honeycomb擺左係cappuccino上面, 成日都覺得honeycomb有陣煤氣味😂 Cappuccino味道唔錯, 帶啲Nutty 既味道, 令到咖啡更加香, 仲要暖暖地, 呢個天氣飲係不錯的😎

呢間Coffee shop暫日時係我排得最耐既一間, 好彩咁啱排到我地果個位可以坐下, 咁樣就可以唔洗企咁耐😆 成條街得呢間Cafe有人排隊, 就算到左4點都仲有人排隊, 可見佢既受歡迎程度係相當高, 如果唔介意排隊既都可以試下既😉
2021-12-04
Waiting Time
60 Minutes (Dine In)
$150 (Tea)
  • Tiramisu
  • Matcha Cheese Cake